Арсенал напълно очаквано удари опашкаря Норич с 4:0 мач от 32-ия кръг на Висшата лига, игран на стадион "Емиратс".

"Артилеристите" започнаха кротко и контролираха развоя на срещата. Те откриха резултата в 33-ата минута чрез дежурния си голмайстор Пиер-Емерик Обамеянг, който се възползва от безумна грешка на вратаря Тим Крул и отбеляза отблизо.

Само четири минути след това домакините удвоиха своята преднина, когато Обамеянг влезе в ролята на подавач за полузащитника Гранит Джака. Швейцарецът показа хладнокръвие и намери долния ляв ъгъл с много хубав плътен изстрел по диагонала.

Към края на първата част гостите изненадващо можеха да се върнат в мача при мощния удар на Кени Маклийн, но резервният вратар на лондончани Емилиано Мартинес реагира прекрасно.

В средата на второто полувреме Обамеянг беше зарадван с втори голям подарък от гостите - лошо връщане назад в наказателното поле, при което той демонстрира класата си и отбеляза втория си гол в мача без проблеми.

Десетина минути преди края на редовното време момчетата на Микел Артета окончателно сложиха точка на спора. Седрик Соареш шутира мощно пред дъгатна след изпълнение на корнер, намирайки долния десен ъгъл на съперниковата врата.

Победата изстреля Арсенал на седмо място в класирането с актив от 46 точки, като тимът е на осем зад четвъртия Челси. Норич остава на дъното с 21 пункта.

Арсенал - Норич 4:0

1:0 Пиер-Емерик Обамеянг - 33'
2:0 Гранит Джака - 37'
3:0 Пиер-Емерик Обамеянг - 67'
4:0 Седрик Соареш - 81'