Арсенал не показа милост и прати Уотфорд в Чемпиъншип, след като го победи с 3:2 в мач от последния 38-и кръг на Висшата лига. 

Артилеристите вкараха 3 гола до 33-ата минута и това се оказа достатъчно, за да завършат кампанията с победа. С 56 точки обаче лондончани останаха едва 8-и, докато Стършелите приключиха 19-и. Борнемут също остана под чертата, въпреки победата си над Евертън с 3:1. Равенството на Астън Вила срещу Уест Хям - 1:1 остави бирмингамци във Висшата лига. 

За Арсенал имаше 5 промени от загубата от Астън Вила, като Мейтланд-Найлс, Тиърни, Джака, Уилок и Пепе замениха Колашинац, Седрик, Торейра, Нкетиа и Сака. За Уотфорд промените бяха две, като Дани Уелбек и Адам Масина замениха Том Клевърли и Ейдриън Маряпа. 

Началото бе ударно за домакините, които успяха да поведат след дълго преразглеждане от ВАР, получавайки дузпа. Бе преценено, че Доусън избутва Лаказет и Обамеянг не сбърка. 

След това Артилеристите продължиха да доминират и в 24-ата минута Обамеянг изведе Тиърни на добра позиция, защитникът стреля и след рикошет в Кабаселе направи 2:0. 

В 33-ата минута Обамеянг вкара атрактивен гол със задна ножица, след като защитата на Уотфорд не се справи и така резултатът стана 3:0. Това бе неговият 22-и гол за сезона в Лигата и се доближи само на един от Джейми Варди. 

Все пак в края на първото полувреме Стършелите получиха дузпа, след като Давид Луис събори Дани Уелбек и направи 5-и наказателен удар през сезона, а Трой Дийни не сбърка. 

Това даде някаква надежда на гостите, които след паузата заиграха с повече желание и Адам Масина стреля неточно. Активизирането даде резултат, когато в 66-ата минута Дани Уелбек се възползва от подаване на Исмайла Сар и вкара отблизо. 

Роберто Перейра стреля неточно от свободен удар, а след това Мартинес спаси страхотен удар на Уелбек, за да запази преднината на своя тим, а с това и победата и да гарантира изпадането на Стършелите.  

Арсенал – Уотфорд    3:2

1:0 Обамеянг 5 дузпа
2:0 Тиърни 24
3:0 Обамеянг 33
3:1 Дийни 43 дузпа
3:2 Уелбек 66

Арсенал: Мартинес, Мейтланд-Найлс, Холдинг, Луис, Тиърни, Себайос (71 Торейра), Джака, Уилок (56 Колашинац), Пепе (71 Нелсън), Обамеянг, Лаказет (56 Нкетиа)
Уотфорд: Фостър, Фемениа (Маряпа 45+2), Доусън, Кабаселе, Масина, Хюз (81 Клевърли), Дукуре (81 Чалоба), Перейра, Сар, Уелбек, Дийни