Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че Емил Смит-Роу може да получи самочувствие от това, че липсата му в разширения състав на Англия за предстоящата международна пауза е поставена под въпрос, и първата му повиквателна за „Трите лъва“ ще дойде в „правилния момент“.

21-годишният полузащитник бе считан за един от избраниците на селекционера Гарет Саутгейт за последните две световни квалификации срещу Албания и Сан Марино по-късно този месец. Но, заедно със съотборника си в Арсенал Бен Уайт, продуктът на школата на „топчиите“ остана извън групата, независимо че вкара два гола и даде две асистенции във всички турнири за клуба.

„Мисля, че той трябва да бъде щастлив, ако хората поставят под въпрос липсата му сред повиканите, защото това говори за неговото ниво на игра. Подобно на всичко, което се е случилото в кариерата на Емил, и това ще дойде в правилния момент, защото не знаем дали сега е правилният момент. Гарет знае далеч по-добре от нас каква роля може да има той в тима и защо е решил, че това не е правилният момент да го повика. Сигурен съм, че е обмислил добре решението си и това е правилното в случая“, сподели испанският мениджър на Арсенал.

От редиците на лондончани в националния отбор попаднаха вратарят Аарън Рамсдейл и нападателят Букайо Сака. Арсенал, който загуби откриващите си три мача от сезона във Висшата лига, е в серия от девет поредни мача без поражение във всички турнири след разгрома от Манчестър Сити с 0:5 на „Етихад“ на 28 август.

Артета ще изведе Арсенал срещу Уотфорд в своя юбилеен мач номер 100 начело на „топчиите“, а евентуален успех може да изравни временно тима с намиращите се в топ 4 в момента Манчестър Сити и Уест Хем. „Невероятно и бързо пътешествие. Много се случи не само във футболния клуб, но и по света, което повлия значително на всичко, което направихме през последните две години. За мен е огромна привилегия да съм тук. Наистина се наслаждавам на възможността и предизвикателството, което имаме пред себе си“, завърши наставникът на лондончани.