Централният бранител на Аякс Матайс де Лихт със сигурност ще премине в Пари Сен Жермен през лятото, твърди вестник De Telegraaf.

Според холандското издание приятелката и майката на играча са били щракнати заедно в Париж, където вече са в трескаво търсене на нова къща.

Те пътували в луксозен автомобил със затъмнени стъкла, се казва още в ексклузивния материал.

Това вече се счита за сигурен знак, че холандецът е клекнал пред неустоимото предложение на "принцовете", които ще му плащат по 15 милиона евро на сезон.

19-годишният футболист е ухажван от почти всички водещи клубове в Европа и според мнозина Барселона беше големият фаворит за подписа му. Другите колоси на опашката са Манчестър Юнайтед, Ювентус, Ливърпул и Байерн Мюнхен.

Очевидно обаче Матайс е решил следващата крачка в кариерата му да бъде многомилионният проект в Париж, където той ще бъде съотборник с най-скъпите футболисти в историята Неймар и Килиан Мбапе.

Каталунците са предлагали на "лалето" два пъти по-малко пари, в сравнение с офертата на ПСЖ, а освен това той се притеснявал, че няма да може да се наложи като титуляр на стадион "Ноу Камп".