Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов заяви, че се чувства много зле и ужасно, когато гледа слаби продукции на "червените дяволи". Бербо не скри разочарованието си от загубата на Юнайтед с 1:3 от Ман Сити на "Олд Трафорд" в полуфинал за Купата на Лигата.

“Честно казано, след първия мач със Сити се чувствам ужасно. Първото полувреме беше много под необходимото ниво, не беше приятно за гледане. Отборът беше разпилян, а Сити определено беше по-добрият състав - всички го видяха. Единственото хубаво нещо е, че предстои реванш".

"Дано играчите да имат време за равносметка и да покажат по-добро лице във втория мач. Видях как според много хора това е било най-лошата първа част на Юнайтед, която някога са виждали. Не искам да правя заключения, но не беше приятно. Честно казано, Сити трябваше да вкара не три, а пет гола”, написа Бербатов в редовната си колонка за Betfair.

Митко обаче отличи Маркъс Рашфорд, отбелязал единственото попадение за домакините в мача, като дори даде ценни съвети на 22-годишния нападател.

“Това беше поредният чудесен гол на Рашфорд, дошъл от наистина бърза контраатака. Юнайтед разполагат с няколко много бързи играчи, но не се възползваха от това. Единственият проблем понякога, е че пъргавите футболисти искат топката да им е при краката и не виждат свободните пространства пред себе си".

"Когато обаче се опитват да използват тези пространства, халфовете не им дават топката. Ако бях също толкова бърз, колкото Рашфорд, и направя три пробега без никой да ме види или даде топката, на четвъртия не бих си хабил енергията. Всичко се отнася до психологията. Когато аз играех, сър Алекс казваше:

“Дайте топката на Берба и когато го сторите, не стойте на едно място, а бягайте - той ще ви намери”. Трябва да познаваш съотборниците си - кой ще ти подаде топката и кой ще направи пробив. Тези неща са малки детайли, но са много важни".

"Рашфорд трябва да бъде твърд към съотборниците си. Ако се налага, нека да се скара с тях на терена или да им извика: “По дяволите, дайте ми топката”. Всичко друго няма значение, ти трябва да покажеш характер и да имаш воля за победа. Караници или бой - няма значение, щом всичко това е с цел спечелване на мача. По дяволите, просто го правиш”, допълни Бербатов.