Манчестър Юнайтед очаквано се върна на победния път след категорично 4:0 у дома срещу последния Норич в 22-ия кръг на Висшата лига. 

Маркъс Рашфорд блесна с два гола, а и Антони Марсиал и младока Мейсън Грийнууд също се разписаха. Играта на Червените дяволи не бе чак толкова впечатляваща, но все пак класата и ефективността си каза думата, като Хуан Мата се отчете с 2 асистенции. 

Това бе първа победа за Червените дяволи през 2020-а година след 3 лоши мача, като с успеха тимът продължава да преследва 4-ото място, като има 34 точки, но остава на 5 от Челси. Канарчетата пък са твърдо последни с 14. 

За Юнайтед Хари Магуайър стартира, а това бе една от четирите промени, които Оле Гунар Солскяер направи от загубата срещу Ман Сити. Антони Марсиал се завърна на върха на атаката. За Канарчетата ирландският младок Адам Айда бе титуляр за първи път във Висшата лига на мястото на Теему Пуки, след като вкара хеттрик за ФА Къп. 

Домакините взеха нещата под контрол още от началото, но както обикновено не бяха достатъчно креативни в нападение. В същото време Канарчетата бяха добре подредени и с прецизни намеси в дефанзивен план. 

В 14-ата минута се стигна до първата ситуация за домакините, при която Марсиал падна лесно след лес контакт с Цичерман, след това се изправи в опит да стреля, но се оказа, че има засада на Рашфорд. 

И все пак натискът на домакините им донесе успех в 27-ата минута. Хуан Мата достави отлична топка на далечната греда, където Маркъс Рашфорд не пропусна да се разпише и да така да ознаменува своя мач №200 за Червените дяволи. 

След това домакините потърсиха нов гол, но в 43-ата минута можеха да бъдат наказани при първата си опасна атака. Буендиа се измъкна от Фред, след което изведе Кантуел сам срещу вратаря. Атакуващият играч стреля към далечния ъгъл, но Давид де Хеа направи поредното си отлично спасяване. 

Скоро след почивката интригата в мача приключи. В 50-ата минута Юнайтед стигна до дузпа. Брандън Уилямс бе изведен в наказателното поле, стигна пръв до топката и използва излизането на Тим Крул, за да предизвика контакта и да падне на земята. Маркъс Рашфорд застана зад топката и за разлика от първия мач между двата отбора през сезона, този път реализира, макар и вратарят да хвана ъгъла. Това бе 19-ият гол на нападателя. 

Само 2 минути след това всичко окончателно приключи. След късо изпълнение на корнер Мата центрира отлично и Антони Марсиал стреля отлично с глава, за да направи 3:0. 

В 57-ата минута Брандън Уилямс направи един от пропуските на сезона. Андреас Перейра се измъкна отдясно, пусна топката успоредно на голлинията и на далечната греда пред празната врата, младокът прати топката високо над вратата. 

В следващите минути домакините имаха още някои ситуации, които не успяха да развият добре, за да отбележат отново. В 76-ата минута дойде ред и за поредния гол на Мейсън Грийнууд, който влезе от пейката малко преди това. Младокът реализира с отличен диагонален изстрел извън наказателното поле и оформи крайния резултат. 

Манчестър Юн – Норич 4:0

1:0 Рашфорд 27
2:0 Рашфорд 52 дузпа
3:0 Марсиал 54
4:0 Грийнууд 76

Манчестър Юн: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Уилямс, Матич, Фред, Перейра (71 Грийнууд), Мата, Рашфорд (59 Джеймс), Марсиал (80 Гомес)
Норич: Крул, Аарънс, Ханли, Цимерман, Байръм, Маклийн, Тетей, Вранчич (65 Амаду), Буендиа, Кантуел, Айда (65 Ернандес)