Манчестър Юнайтед е най-облагодетелствания отбор от ВАР от началото на сезона във Висшата лига, изчисли ESPN. 

В неделя следобед Червените дяволи взеха точка от Евертън, след като късно попадение на Карамелите не бе зачетено заради спорна ситуация, при която бе отсъдена засада на Гилфи Сигурдсон. 

Оказва се, че хората на Оле Гунар Солскяер имат най-голяма полза от технологията, като в 9 случая решенията са били в тяхна полза и само веднъж срещу тях, което прави резултат от +8. 

Следват Брайтън с +7, Кристъл Палас +5, Бърнли +4 и Саутхемптън +3. Най-малко късмет е имал Шефилд Юнайтед –6, както и Норич и Уулвърхемптън с по -5. 

Всичко за Ман Юнайтед започна през октомври, когато гол на Садио Мане от Ливърпул бе отменен за игра с ръка. В края на същия месец тимът получи 2 дузпи срещу Норич от ВАР, но ги пропусна. През декември за отбора бе отсъден още един наказателен удар след намеса на ВАР, който тойзи път Рашфорд вкара в дербито със  Сити. 

През януари гол на Ливърпул бе отменен отново, този път  за нарушение на Ван Дайк срещу Де Хеа, а наскоро в мача срещу Челси два гола на Сините също не бяха зачетени.