Фарс, абсурдно, нещастно и притеснително - тези думи описват най-добре ужасяващото представяне на Манчестър Юнайтед в този неделен следобед. Тотнъм унижи червените дяволи в техния дом и спечели с 6:1, което е изравнено рекордно поражение за 20-кратните шампиони на Англия (б.р. - през 2011-а Сити също спечели на "Олд Трафорд" с 6:1). За първи път от ноември 1957-а, отново срещу шпорите, Юнайтед пък получи 4 попадения през първото полувреме.

Всеки отбор може да има лош ден и докато Тотнъм заслужава огромно признание за безмилостната си наказателна акция, истинският въпрос е накъде отива отборът на Оле Гунар Солскяер. Предстои международна почивка, Алекс Телес и Единсон Кавани са близо до подпис, но те едва ли са отговорът на огромните проблеми. Истината е, че с всяка изминала година "Олд Трафорд", който е известен като Театъра на мечтите, се превръща в Театъра на изчезналите мечти.

А как започна само двубоят... Още в 30-ата секунда Юнайтед получи право да изпълни дузпа, след като Давинсон Санчес фаулира Антони Марсиал. На всеки е ясно, че от бялата точка Бруно Фернандеш не бърка - 1:0. И ако в тази ситуация Тотнъм показа слаба игра, то до 7-ата минута червените дяволи вече бяха започнали да копаят дъното. Изравнителното попадение на шпорите беше истинска комедия от грешки на Ерик Баи, Хари Магуайър и Люк Шоу, които позволиха на Ндомбеле да вкара. Не след дълго отбраната на Юнайтед пак заспа и позволи на Хюн-Мин Сон да се разпише за 2:1, а Магуайър отново беше главен виновник.

След половин час игра дойде още едно бедствие за домакините. Преди да бъде изпълнен корнер пред вратата на червените дяволи, Ламела посегна към Марсиал, а французинът отвърна и постави ръката си на лицето на аржентинеца, който обаче падна като поразен от мълния. Съдията Антъни Тейлър реши да изгони Марсиал, с което моралът на Юнайтед се срина тотално.

Веднага след това последва нова груба грешка в защита, която позволи на Хари Кейн да отбележи, а до почивката домакините инкасираха още едно попадение, дело отново на Сон.Оле пусна Фред и Мактомини в опит да спре бялото нашествие към вратата на клетия Де Хеа. В крайна сметка Тотнъм вкара само още два през втората част - чрез Серж Орие и Кейн от дузпа. Но причината е, че шпорите намалиха оборотите и пожалиха своя опонент.

Предшественикът на Солскяер Жозе Мауриньо си позволи дори да се усмихне. Кой би могъл да го обвини? Толкова много се изприказва за скучния му футбол на "Олд Трафорд", но подобен резултат показва, че проблемите не са били у него. А Юнайтед? Истинска паплач, фарс, абсурдно, нещастно и притеснително...

Любомир Изов, в-к "Тема спорт", заглавието е на Gol.bg