Манчестър Юнайтед обърна Брайтън и победи с 2:1 в мач от 30-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

"Червените дяволи" изиграха слабо първо полувреме след приличен старт и във фаталната 13-а минута бяха наказани от бившия си кадър Дани Уелбек.

Все пак домакините вдигнаха ниво след почивката и Маркъс Рашфорд изравни напълно заслужено в средата на второто полувреме. 

В 83-ата минута Мейсън Грийнууд донесе победата за своите с първи шампионатен гол от началото на годината, като четвърт час по-рано претенциите на "чайките" за дузпа не бяха уважени.

Вторият Манчестър Юнайтед събра 60 точки и изостава на 14 от лидера Манчестър Сити, който е с мач повече. Брайтън е с 32 точки, на шест над опасната зона.


Момчетата на Оле Гунар Солскяер бяха много близо до откриване на резултата още в осмата минута, когато Бруно Фернандеш игра но двойно подаване с Маркъс Рашфорд и намери Мейсън Грийнууд, но неговият удар срещна страничната греда.

Само пет минути след това "чайките" изненадващо откриха резултата. Бившият на "червените дяволи" Дани Уелбек получи чудесно центриране отдясно от Моупей и ударът му с глава беше спасен от Дийн Хендерсън, но топката попадна у нападателя и той не сгреши при добавката.

Към средата на първото полувреме Брайтън получи добра възможност при изпълнение на пряк свободен удар и Грос центрира в пеналта на манчестърци, където Дънк нанесе чудесен удар, но Хендерсън спаси с върха на пръстите си.

Беше изминал половин час игра, когато комичният неточен шут на Пол Погба беше точното олицетворение за брака в играта на спящия гигант. Към края на първата част Брайтън дори беше по-опасен и се настани в половината на своя съперник, който все пак оцеля.

Седем минути след почивката Маркъс Рашфорд се освободи от Адам Лалана и отправи първия точен удар за домакините в срещата, но Санчес изобщо не беше затруднен и улови. Малко по-късно вратарят на гостите спаси и удара на Фернандеш.

Добрата игра на Юнайтед през второто част даде резултат и в 62-ата минута Рашфорд прати топката в мрежата на противника след подаване на Фернандеш, който беше изритан здраво при паса към англичанина.

Двайсетина минути преди края на редовното време се стигна до дискусионен момент, в който Юнайтед беше побутнат от рефера Майк Дийн и VAR. Прехваленият Хари Магуайър изпусна Уелбек и наруши баланса му с лявата ръка в наказателното поле, таранът не успя да засече отблизо и основателно имаше претенции за дузпа. Такава обаче не беше отсъдена.

Грийнууд направи два пропуска, но в 83-ата минута все пак се реваншира и наказа съперника след добавка при несполучливото воле на Погба. За Мейсън това беше първо шампионатно попадение през годината.


Манчестър Юнайтед - Брайтън 2:1

0:1 Дани Уелбек - 13'
1:1 Маркъс Рашфорд - 62'
2:1 Мейсън Грийнууд - 83'