Сред най-острите реакции срещу създаването на Суперлигата на богатите беше тази на бившия капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил, сега анализатор на Sky Sports.

Невил се обърна и срещу собствения си любим клуб, като изрази мнение, че на замесените в проекта за Суперлига трябва да им бъдат отнети точки, да бъдат глобени и да бъдат забити на дъното в Премиър лийг.

"Фен съм на Манчестър Юнайтед от 40 години", започна бившият бранител, "Но това е абсолютен срам. Трябва да вземем обратно властта в тази страна от топ клубовете и това включва и моя любим клуб".

"Това е чиста алчност. Собствениците на тези клубове са самозванци. Те нямат нищо общо с футбола в тази страна. Намираме се в пандемия и в икономическа криза. Футболни отбори в полупрофесионалната Национална лига фалират и разпускат играчите си, а тази групичка си прави Zoom обаждания, в които обсъжда как да се отдели."

"Нека им се отнемат всички точки още утре. Забийте ги на дъното на класирането и ги глобете. Това е криминален акт срещу футболните фенове в тази страна, не се съмнявайте", добави цитираният от webcafe.bg Гари Невил.

Най-вероятно ситуацията тепърва ще ескалира, но отсега е ясно, че футболният свят вече е в открита война. И предстоят големи промени.