Бившият халф на Ливърпул – Дани Мърфи, заяви, че Манчестър Юнайтед все още изостава от Челси, Ливърпул и Манчестър Сити, въпреки че привлече Кристиано Роналдо.

Според него, проблемите на "червените дяволи" са в защита и петкратният носител на Златната топка няма да е достатъчен за титлата във Висшата лига, която убягва на отбора след пенсионирането на легендата сър Алекс Фъргюсън.

"През последните сезони имаше много мачове, в които Юнайтед вкарваше куп голове и изглеждаше добре от атакуващ план. Проблемът им през последните няколко сезона беше срещу тимовете от топ шест. Трудно побеждават най-добрите".

"Могат ли да играят големи мачове със същата увереност и имат ли правилния баланс, за да се състезават с Челси, Ливърпул и Манчестър Сити? Не мисля така. Дори с Роналдо. По-добри ли са от Челси? Не мисля. Нима са по-добри от Манчестър Сити и Ливърпул? Не мисля. Просто не мисля, че един Роналдо ще даде баланса на отбора. Той е невероятен нападател, който ще вкара много голове, невероятен играч. Но балансът им не съответства на нивото на отборите, които изброих по-горе", заяви Мърфи.

По-рано подобно мнение изразиха още бившият английски национал Дарън Бент, както и Арсен Венгер, който дълги години беше начело на Арсенал. Въпреки това, Роналдо направи фамозен повторен дебют за Юнайтед. Той вкара първите два гола при победата с 4:1 над Нюкасъл на "Олд Трафорд".