Легендата на Ювентус Алесандро дел Пиеро коментира случващото се в торинския гранд. "Бианконерите" започнаха слабо в първенството и все още очакват първата си победа след завръщането на Масимилиано Алегри начело на отбора. А раздялата с Кристиано Роналдо беше топ събитието на лятото.

"Очевидно е, че Кристиано не искаше да остане. Толкова очевидно, колкото и че е полезно за клуба, че няма да плаща такава огромна заплата. Ако въпросът опира до това как беше заместен, ще кажа, че трябва да правим изводите си спрямо настоящите си икономически ресурси. Все още смятам, че атаката на Юве може да бъде доста опасна", заяви Дел Пиеро, цитиран от webcafe.

Той обаче е на мнение, че клубът правилно е взел португалската суперзвезда преди три години.

"Роналдо е шампион и той трябваше да бъде привлечен. Проблемът е, че отборът не успя да израсне около една суперзвезда, което е симптоматично, че нещо не се е получило. Резултатите в Европа не бяха такива, каквито се очакваше. Но ако се замислим, че Сити все още не е печелил Шампионската лига, ще разберем, че инвестицииите и успехите не винаги са синоними", добави той.

Снимка: БГНЕС