Уулвърхемптън шокира с 1:0 Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд" в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. Футболистите на Бруно Лаже надиграха именития си съперник и заслужено стигнаха до успеха с гол на Жоао Моутиньо в края на двубоя. Загубата бе сериозен удар по амбициите на "червените дяволи" за място в Топ 4. 

Фил Джоунс се завърна в отбраната на домакините за първи път след 712 дни. Това се наложи заради контузиите на Хари Магуайър и Ерик Баи, а Виктор Линдельоф е с коронавирус. Бруно Фернандеш, който бе наказан при победата с 3:1 над Бърнли, остана резерва.

Гостите започнаха със самочувствие и контролираха събитията на терена. Още в 3-ата минута Марсал пусна страхотно прострелно ценриране от левия фланг, но Хименес не успя да засече топката.

Малко след това Де Хеа бе поставен на изпитание. Вратарят първо изби шут на Поденс, а след това отклони опасен изстрел под гредата на Рубен Невеш. В средата на полувремето Роналдо не затрудни Жозе Са с първия точен удар за Юнайтед. Кавани пък стреля от добра позиция, но топката премина далеч от вратата.

В края на първата част Фил Джоунс предотврати откриване на резултата, след като пресече пас към Тринкао. След почивката „вълците“ продължиха да бъдат по-опасни и удар на Семедо бе блокиран в последия момент.

След час игра Фернандеш замени Грийнууд. Люк Шоу имаше ключова намеса в отбрана срещу Хименес, който бе на път да разстреля Де Хеа с глава. В 67-ата минута домакините стигнаха да най-добрата си възможност.

Матич се вряза отдясно и центгрира по земя в пеналта към Фернандеш, който незабавно шутира, а топката срещна гредата. Това внесе импулс в тима на Ралф Рангник. Гол на Роналдо с глава бе отменен заради засада.

След това португалецът имаше още една възможност, но с удар по диагонала не намери целта. В 75-ата минута Ромен Саис също нацели гредата с изстрел от пряк свободен удар. Малко по-късно Шоу отново изби топката пред Хименес, който вече виждаше как ще отбележи.

В 82-ата минута логиката възтържествува. Резервата на Уулвс Адама Траоре центрира и Джоунс изчисти с глава. Моутиньо обаче посрещна топката от границата на пеналта и с шут по земя до страничния стълб не остави шанс на Де Хеа. В последните секунди Фернандеш можеше да изравни от пряк свободен удар, но Са направи отлично спасяване. 

Това бе първа победа за "вълците" в "Театъра на мечтите" от февруари 1980 г. "Червените дяволи" пък не успяха да се разпишат в четвърти домакински мач от първенството този сезон. За сравнение през цялата минала кампания не отбелязаха гол у дома общо три пъти.

Така Юнайтед остана на 7-о място във временно класиране с 31 точки, като има 4 по-малко от 4-ия Арсенал, но разполга и с един мач в резерв. Уулвърхемптън пък вече е осми с 28 пункта.

 

Манчестър Юнайтед – Уулвърхемптън

Голмайстор: 0:1 Моутиньо (82)

Манчестър Юн: Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Джоунс, Шоу, Матич, Мактомини, Грийнууд, Санчо, Кавани, Роналдо

Уулвърхемптън: Са, Килман, Коуди, Саис, Семедо, Невеш, Моутиньо,  Марсал, Тринкао, Хименес, Поденс