Бившият халф на Манчестър Юнайтед Рой Кийн изрази съмнение в причините за отсъствието на Кристиано Роналдо от дербито срещу Манчестър Сити вчера. 

Португалецът пропусна двубоя заради мускулен проблем, а отборът му бе пометен с 1:4 от Гражданите, без да отправи нито един удар през втората част. 

„Говорихме за това, как Роналдо е истинска машина и колко рядко се контузва, така че нещата нещо не ми се връзват“ заяви Кийн в типичния си стил. 

Официалната версия е, че Кристиано е с мускулна контузия, но и сестрата на играча Кейта Авейро се усъмни, като обяви в Инстаграм, че той не е контузен, а е бил оставен извън състава по решение на Ралф Рангник, който обаче се защити. 

„Трябва да вярвам на своя медицински екип. Лекарят дойде в петък сутринта и ми каза, че Роналдо не може да тренира, тъй като има мускулен проблем. Същото бе и в събота, така че нямаше как да играе“ заяви германецът, който бе запитан и за липсата на Единсон Кавани, който сам е изтъкнал, че не може да играе. 

„Ако играчите кажат на медицинския екип, че са контузени и не могат да играят, трябва да го приема. Не мога да накарам насила някой да играе, ако той смята, че има травма. Еди тренира през последните дни, но въпреки това е преценил, че все още не е готов“ обясни Рангник.