Пол Скоулс – един от най-именитите футболисти в историята на Манчестър Юнайтед, смята, че Ралф Рангник не е точният човек за мениджърския пост в клуба. Германецът беше взет в началото на декември с контракт само до края на кампанията. Под негово ръководство обаче “червените дяволи” не подобриха кой знае колко изявите си, а снощи дори отпаднаха от Шампионската лига.

“Става дума за лидерство, става дума мениджърът да изисква от футболистите си и те да правят това, което той иска. Не искам да постоянно да нападам Рангник, защото той изглежда наистина свестен човек и звучи добре по време на интервютата. Но как така той беше избран да бъде мениджър на този клуб за шест месеца до края на сезона? Това никога няма да го разбера”, заяви Скоулс пред BT Sport след поражението с 0:1 от Атлетико Мадрид.

“Треньорът е ключова част. Това в Юнайтед не е група от ужасни играчи. Мисля, че ако на тези момчета им бъде показано как да играят правилно и бъдат селектирани по точния начин, ще видим, че сред тях има нужния талант”, добави бившият халф, цитиран от "Тема спорт".

“Да, знаем, че те не са толкова талантливи като други състави от Премиър лийг. Но първото нещо, което един клуб трябва да направи, за да може да се доближи до спечелването на титлата, е да си назначи правилен мениджър. Намерете наставник, който да пасва на тези футболисти. Дайте им после 2-3 години, за да се изгради тим, който да може да се бори за трофеи. От ключово значение е този отбор на Манчестър Юнайтед да има правилния треньор”, завърши Скоулс.

Снимка: БГНЕС