Единсон Кавани в момента се концентрира върху представянето си с отбора на Уругвай. Много се говори за това какво ще бъде бъдещето на нападателя, от който въпреки възрастта се интересуват няколко големи отбора в света. В момента той още е в Манчестър Юнайтед, но е наясно, че ще има малко възможности преди пристигането на новия треньор, холандеца Ерик тен Хаг.

От различни географски ширини вече има запитвания за футболиста, дори се говори за възможен вариант да се върне в Южна Америка. Според информация на ESPN в Мексико президентът на Толука, един от най-традиционните отбори в мексиканския футбол, се е свързал с Уолтър Гулиелмоне, брат и представител на нападателя, за да обясни плановете си за своя проект.

Франсиско Суниага, ръководител на мексиканския отбор, разговарял по телефона с мениджъра на Кавани и обяснил, че той е една от важните фигури за бъдещето на спортния проект, който клубът възнамерява да има както на местно, така и на международно ниво. Въпреки това играчът възнамерява да остане в елитния футбол в Европа, пише "Труд".

В Монтевидео свързваният с Барселона и Реал Мадрид Кавани начело изпълни обещанието си към феновете, че ще върти велосипедни обиколки, ако се класира за световните финали в Катар.