Бившият съотборник на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед Пол Скоулс даде воля на емоциите си след новината, че клубът и португалския нападател официално са се разделили.

Скоулс, който постоянно критикува повечето от актуалните футболисти на “червените дяволи”, пусна стори в Инстаграм с кратко, но ясно послание: “Мисията е изпълнена… задник”. 

Уейн Рууни също взе отношение по горещата тема. Подобно на Скоулс, и той не е в добри отношения с Роналдо, но подходи значително по-дипломатично в изказването си. 

Тъжно е, че един от най-добрите футболисти в историята си тръгва по такъв начин. Като бивш негов съотборник и като фен на Юнайтед наистина съм тъжен от тази раздяла, но не съм изненадан. След интервюто на Роналдо и атаките му към клуба, нямаше друг вариант. Кристиано постигна много в Манчестър Юнайтед и му пожелавам всичко най-добро, независимо кой ще е следващият му отбор”, заяви Рууни.

Току-що видях новината за раздялата на Роналдо с Манчестър Юнайтед. Така е най-добре и за двете страни”, написа в социалните мрежи Рио Фърдинанд, а след това добави и кратко видео, в което изтъкна, че португалецът си остава легенда на “червените дяволи”. 

Междувременно, “Дейли Мейл”, цитиран от БНР, написа, че португалецът няма да получи никаква финансова компенсация за разтрогването на договора му. Той се раздели с Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие и на практика се е лишил от 16 млн. паунда под формата на заплати.

Снимка: БГНЕС