Манчестър Юнайтед има добра възможност да спечели първия си трофей от 2017 година насам. Това заяви мениджърът на тима Ерик тен Хаг на пресконференция във вторник преди първия мач на отбора му срещу Нотингам Форест от полуфиналите за Купата на Лигата.

Юнайтед е критикуван от феновете си заради сухата от титла, като последните бяха от 2017 - Лига Европа и Купата на Лигата.

Отборът обаче подобри представянето си при нидерландския мениджър и е единственият английски тим, който все още се бори в четири турнира - Васшата лига, Купата на Лигата, ФА Къп и Лига Европа.

"Става въпрос за печелене на трофеи. Имаме добра възможност, но трябва да играем мач за мач", каза Тен Хаг.

"Сега ще се срещнем с Форест в два мача, фокусирали сме се върху първия. Не трябва да гледаме по-напред, за да не се разсейваме", добави нидерландецът.

Тен Хаг смята, че отборът вече се е отърсил от загубата от Арсенал с 2:3 в последния кръг и футболистите са фокусиране върху Форест, който е на 13-о място в класирането на Висшата лига, на 9 точки над Юнайтед.

Тен Хаг разкри, че Диего Далот, Джейдън Санчо и Антони Марсиал няма да могат да вземат участие в срещата. Каземиро обаче се завръща в състава, след като изтърпя наказание от един мач.

Вторият мач между двата тима ще се играе на 1-ви февруари на "Олд Трафорд".

Снимка: БГНЕС