Сър Алекс Фъргюсън похвали Ерик тен Хаг след спечелването на Купата на лигата от Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" победиха Нюкасъл на финала и спечелиха първи трофей от седем години.

Междувременно Юнайтед продължава да се бори на още три фронта, като все още е в битката за титлата във Висшата лига и продължава участието си във ФА Къп и Лига Европа.

Според Фърги успехът на Тен Хаг се основава на две неща: на добрите му трансфери и на разбирането му за клуба.

"Юнайтед е основан на база на успехите. И той го разбира. - каза сър Алекс пред "Скай Спортс", цитиран от "Webcafe", след като поздрави Тен Хаг за първия му трофей в клуба. -

Трансферите му се оказаха много добри - това е много важно; той има прекрасна представа в какъв клуб се намира, което е от сериозна важност. Който и да дойде в Юнайтед, се опитва да тръгне успешно, а засега той се справя доста добре."

След пристигането си на "Олд Трафорд" Каземиро се превърна в един от най-важните играчи за Юнайтед, а Лисандро Мартинес измести капитана Хари Магуайър от титулярното му място в центъра на отбраната. Други две нови попълнения - Антони и Кристиан Ериксен, също имаха своята роля в сезона до момента.

Но Фъргюсън отчете и още един плюс на Тен Хаг - доброто решение да вземе Стив Макларън за свой помощник. "Стив е работил за клуба в продължение на няколко години и опитът му помага. Мисля, че Стив има сериозна роля в успехите на тима този сезон", каза още легендарният наставник на "червените дяволи".