Манчестър Юнайтед приема Бетис в първи осминафинален сблъсък от турнира Лига Европа. Срещата на стадион „Олд Трафорд“ е тази вечер от 22:00 часа българско време.

„Червените дяволи“ влизат в мача с испанците след изравнена най-тежка загуба в историята си, след като бяха разбити от големия съперник Ливърпул с 0:7 като гост през уикенда. Това бе едва второ поражение в последните 23 мача за тима във всички турнири и дойде след като манчестърци прекъснаха шестгодишна суша без трофей, печелейки Карабао Къп.

Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг заяви на пресконференцията преди срещата, че отборът му трябва да се вдигне, както го направи и при тежките загуби от Брентфорд и градския съперник Сити по-рано през кампанията, и да поправи бъркотията от неделя. „Червените дяволи“ инкасираха шест попадения през второто полувреме, а капитанът Бруно Фернандеш отнесе големи критики. Въпреки това, португалецът ще остане с лентата и в двубоя с Бетис.

„Изключително щастлив съм да разполагам с Бруно Фернандеш в отбора си и съм щастлив, че той, ако Хари не е на терена, е нашият капитан. Видяхме мача, трябва да се вдигнем и да отвърнем на удара. Печелим заедно, губим заедно. Направихме бъркотия в неделя и трябва да се справим с това“, коментира нидерландският наставник на Юнайтед.

Бетис направи нулево равенство с шампиона на Испания и Европа Реал Мадрид в последния си мач в Ла Лига, като преди това записа три поредни победи в първенството. Съставът на Мануел Пелегрини демонстрира вече през сезона, че е опасен съперник, като заема пето място в класирането на вътрешния шампионат и е на три точки от четвъртия Реал Сосиедад и на четири от третия Атлетико Мадрид.

В друг мач от 1/8-финалите на ЛЕ, лидерът във Висшата лига Арсенал гостува на португалския Спортинг в Лисабон. „Топчиите“ са готови за битка в столицата, като отправят поглед и към Премиършип, където в края на седмицата гостуват на Фулъм в градско дерби. Спортинг е четвърти в местното първенство, на цели 15 пункта от водача Бенфика.

Програма за първите 1/8-финали в Лига Европа:

19:45, Леверкузен – Ференцварош

19:45, Рома – Реал Сосиедад

19:45, Спортинг – Арсенал

19:45, Унион Берлин – Унион Синт Гилис

22:00, Ювентус – Фрайбург

22:00, Манчестър Юнайтед – Бетис

22:00, Севиля – Фенербахче

22:00, Шахтьор Донецк – Фейенорд

 

Програма за първите 1/8-финали в Лига на конференциите:

19:45, АЕК Ларнака – Уест Хем

19:45, Андерлехт – Виляреал

19:45, Шериф Тираспол – Ница

22:00, Базел – Слован Братислава

22:00, Фиорентина – Сивасспор

22:00, Гент – Истанбул Башакшехир

22:00, Лех Познан – Юргорден.