Мениджърът на английския гранд Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг е определил капитана на Тотнъм Хари Кейн за приоритетно подсилване това лято, затова поиска от ръководството да осигури пари за наемането на централния нападател.

Юнайтед търси топ нападател и изборът на Тен Хаг бе между Кейн и Виктор Осимен от Наполи, но според последните информации от Острова холандският стратег е решил да закупи звездата на Тотнъм. Цитираният от "Труд" Daily Mail обяви, че трансферът във Висшата лига ще бъде унищожителен.

От Тотнъм вече обявиха, че нямат намерение да пускат Кейн за по-малко от 100 милиона паунда, а Тен Хаг каза, че малко повече от тази сума би било приемливо за привличането на нападателя, така че ако трансферът се реализира, ще бъде нов рекорд и ще надмине стоте милиона паунда, които Челси плати на Бенфика тази зима за Енцо Фернандес.

Кейн ще влезе в последната година от договора си през лятото, а преди година и половина беше на косъм да отиде в Манчестър Сити, но "гражданите" не се разбраха с първия човек на лондончани Даниел Леви. Нападателят не е спечелил нито един трофей, така че предизвикателството да играе в по-голям клуб и да се бори за най-важните трофеи със сигурност ще го накара да настоява за подобен трансфер.