Бъдещият акционер в Манчестър Юнайтед Джим Ратклиф увери, че ще даде приоритет за печеленето на спортни трофей, а не за финансови печалби на клуба, обявиха във вторник от фондацията на привържениците на Юнайтед (MUST).

"Основното му послание беше, че Манчестър Юнайтед трябва да насочи цялото си внимание към отбора, който да печели на терена", обясниха от фондацията в комюнике.

"Беше казано, че той гледа на клуба като "общо благо" и, че целта му, поемайки клуба, не е да печели пари", добавиха от асоциацията.

71-годишният британски милиардер сключи догововор на Коледа с американските собственици на клуба за купуването на 25% от акциите на клуба и за поемане на управлението на делата, свързани с футбола.

Президентът на петрохимическия гигант Ineos, който е фен на "червените дяволи" от детските си години, трябва да завърши сделката със семейство Глейзър около средата на месец февруари.

Манчестър Юнайтед, който е един от най-титулуваните отбори в Англия, е на седмо място в момента във Висшата лига. Последната титла на тима е от далечната 2013, а последният трофей от Шампионската лига е от 2008.

Бъдещият акционер на клуба се срещна в понеделник с различни асоциации на привърженици и разговаря на визиоконференция с фенове на тима.

"Всички знаем, че пътят ще е дълъг, но повечето фенове са съгласни, че сигналите на Ineos последните седмици са окуражаващи", написаха още от фондацията.

Джим Ратклиф ще бъде съден "по делата, не по думите", подчерта президентът на MUST Джей Ди Дайч в социалната мрежа X./БТА

Снимка: БГНЕС