Ерик тен Хаг е искал да привлече Хари Кейн, но мениджърът на Манчестър Юнайтед е убеден, че Расмус Хьойлунд ще покаже потенциала си. Тен Хаг разкри, че нападателят на Байерн Мюнхен Кейн е бил трансферна цел на "червените дяволи", преди в крайна сметка капитанът на Англия да предпочете баварския колос миналото лято.

Вместо това, на негово място на "Олд Трафорд" пристигна 21-годишният датски национал Хьойлунд за сумата от 72 млн. паунда от Аталанта. До тук той има 14 гола в дебютната си кампания за Юнайтед, осем от които във Висшата лига.

"Трябва да спечелим всеки мач", каза Тен Хаг в интервю с бившия футболист на манчестърци Гари Невил по Sky Sports. "Към нас винаги има някакви очаквания, така че можеш да ги изпълниш само ако разполагаш с невероятни играчи. Но в последното десетилетие и в този период, невинаги успявахме да привличаме футболистите, които искахме. След това трябва да градиш и да приемеш, че взимаш таланти вместо футболисти, които вече са се доказали в миналото. Имахме такъв избор с привличането на талант като Расмус Хьойлунд", продължи специалистът и призна:

"Виждам нападател като Хари Кейн, който вече се е доказал и който искахме, но не успяхме да привлечем. След това се насочихме към Расмус, защото той е талантлив. Сигурното при Хари Кейн е, че ще вкара 30 гола. Мисля, че и Расмус ще стигне до тази бройка, но се нуждае от време. Не е справедливо да го сравняваме с Хари Кейн. Никога не бих сравнявал двама играчи, защото те са много различни. Но с Расмус Хьойлунд ние получаваме най-високия потенциал на позицията нападател миналото лято. Много сме щастливи с него, но и той има нужда от време за адаптация. Доволни сме, че той вече демонстрира качествата си да бележи голове", каза още нидерландецът.