Футболистите на Ливърпул са разочаровани от второто място в първенството, но се надяват да компенсират феновете с трофея от Шампионската лига, заяви капитанът Джордан Хендерсън.

"Разбира се, че изпитваме разочарование. Вярвахме до последно, че ако продължаваме да печелим мачове, ще спечелим и титлата, така че е нормално да сме разочаровани", започна той.

"След няколко дни обаче, когато вече сме имали време да помислим върху цялостната картина, ще бъдем горди от представянето ни през сезона. Бяхме до Сити до самия край. Те притежават великолепен отбор и заслужават титлата. Поздравяваме ги. Надявам се догодина ние да бъдем по-силният отбор", каза той.

"Стана много добра битка до края. Беше ни трудно да поздравяваме феновете на стадиона след мача, защото нямаше какво да им върнем в замяна на подкрепата. Те бяха перфектни през целия сезон. Надявам се да можем да им се отблагодарим в Шампионската лига."

"Трябва бързо да се пренастроим. Следващите няколко дни ще бъдат трудни, но във футбола дните текат неусетно и винаги трябва да мислиш за бъдещето", завърши капитанът.