Гръмката победа на Ливърпул с 4:0 като гост на Лестър е била мачът на сезона, смята бившият защитник на мърсисайдци Стивън Уорнък.

Според него над всички е бил бекът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд, който изригна с две асистенции и шеметен гол срещу намиращите се в чудесна форма този сезон "лисици".

"Ливърпул просто доминираше през целия мач. Това беше мач, който беше гледан от мнозина като потенциална опасност. Гостуването беше трудно, защото Лестър беше втори в таблицата, но Трент не можеше да бъде спрян. Всяко негово действие беше невероятно", заяви Уорнък пред клубната телевизия на "червените".

"Когато тръгна в атака за гола си, аз си казах "напредни още малко, доближи се повече към наказателното поле". Но с каква увереност само той изстреля топката... Този удар беше магически. Това беше момент за Ливърпул, момент за Трент. Всеки разбра какви качества има това момче."

"Всеки очакваше гостуването на Ливърпул на Лестър, за да се върне интригата, но те отидоха на техния терен и ги унищожиха. Лестър беше втори в таблицата и всички очакваха интригата да се завърне. Това беше най-добрият мач на Ливърпул този сезон, по мое мнение", добави Уорнък.