Футболната асоциация и съдиите не използват пълния потенциал на системата за видеоповторения ВАР, смята бившият защитник на Ливърпул - Джейми Карагър. Анализаторът на "Скай Спортс" заяви, че протоколите ограничават нейната употреба като усмирителна риза.

На Острова започна полемика след скандално незачетения гол на Шефилд Юнайтед в мача срещу Астън Вила. Топката очевидно бе зад голлинията, но съдиите не признаха попадението, защото не получиха сигнал от системата „Ястребово око“. Впоследствие срещата завърши при нулево равенство (0:0).

„Технологията на голлинията е едно от най-добрите неща за футбола като цяло. От Шефилд имат пълното право да бъдат разочаровани след решението, но технологията като цяло е страхотна. Това ме навежда на мисълта за ВАР, който може да бъде използван само по определен начин".

"Аз лично мисля, че няма никакво значение по какъв начин стигаш до правилното решение, стига реално да стигнеш до него. Да технологията на голлинията е съвсем друго нещо, но съдиите нямат ли хора от ВАР стаята, които им говорят в ушите?" 

"Вместо да спазват милион протокола, те трябваше просто да се намесят и да коригират грешката", коментира Карагър пред Sky Sports.