Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира изказването на треньора на Манчестър Сити Пеп Гуардиола преди първия мач от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид (1:0).

"В тази фаза всеки съперник е труден. Всеки отбор има свой собствен начин на игра, към който трябва да се адаптираш. Преди мачовете от Шампионска лига винаги мисля твърде много. Утре ще видите нова тактика на терена. Прекалено много мисля, може би затова имам добри резултати в този турнир. Щеше да е скучно, ако винаги играя по един и същи начин. Ако хората си мислят, че ще играя по един и същи начин с Атлетико и с Ливърпул, се лъжат. Играчите са различни, постройката е различна, действията са различни. Днес се вдъхнових и утре ще покажа невероятна тактика. Утре ще играем с 12 играчи!", заяви Пеп.

"Това беше ирония! - каза цитираният от webcafe.bg Клоп за Manchester Evening News. - Аз пък видях статия от Еквадор, в която се твърди, че не се разбирам с Луис Диас. Трябва да има отговорност на този свят. Ако искате да говорите с треньорите, моля, направете ни услуга и ни помогнете. Гуардиола го каза с ирония. Пеп е най-добрият треньор в света. Мисля, че всички можем да се съгласим с това. Не разбирам как някой може да се съмнява в него."

Клоп, разбира се, коментира и неделното дерби срещу Сити, което може да реши титлата.

"И двата отбора искат да използват инерцията си, така че очаквам интересен мач. В спорта най-много помага да имаш силен противник. В дългосрочен план това ти помага най-много. Сигурен съм, че Надал и Федерер си помагаха много през годините един на друг. Едва ли щяха да са такива успехите им, ако не бяха противници. Не се притеснявам за манталитета на моите момчета. С годините се научихме да оставаме фокусирани и след мача с Бенфика знаеха, че е време за Сити. Ще бъдем подготвени. Имахме достатъчно време да се подготвим за дербито и да се възстановим. Те - също."