Нападателят на Ливърпул Садио Мане е основната трансферна цел за Байерн Мюнхен това лято, пишат авторитетните издания Bild и Sport1.

Договорът на сенегалеца с мърсисайдци е до юни 2023 година и все още не го е подновил. Това дава надежди на баварците, че ще успеят да го убедят да акостира на „Алианц Арена”, макар и вероятно те да не са единствените желаещи подписа ми.

30-годишният предимно флангови футболист е желан за заместник на централния нападател на Байерн – Роберт Левандовски. Шефовете на мюнхенския гранд – по-конкретно Хасан Салихамиджич, са концентрирали усилия по привличането на сенегалеца, след като Левандовски е обявил пред ръководството, че няма да поднови своя договор.

Баварците планират да продадат полската голова машина за около 40 млн. евро, смятайки, че сумата ще им е достатъчна, за да си осигурят Мане.

Още през миналата седмица Салихамиджич е провел среща с агента на нападателя на Ливърпул – Бьор Беценер в Майорка, като двамата са дискутирали и друг футболист, представляван от импресариото. Става дума за Конрад Лаймер от РБ Лайпциг.

Старши треньорът на Байерн – Юлиан Нагелсман, също е дал съгласието си Садио Мане да бъде привлечен в тренирания от него тим.