Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп омаловажи , че отборът му е в упадък, като каза, че "не е 100% честно" да се съди за отбора, тъй като те имат редица проблеми с контузии този сезон.

Очакваше се Ливърпул да бъде най-големият съперник на Манчестър Сити за титлата във Висшата лига, но отборът на Клоп е девети в класирането след 12 мача.

Ливърпул остана без Диого Жота, Наби Кейта, Луис Диас и Жоел Матип заради контузии, докато Дарвин Нунес се бори да оправдае цената си, след като беше привлечен като заместник на Садио Мане.

„Вършим тази работа публично и оценката за това ще бъде по-късно през сезона или дори в края му. В момента не е 100% честно да се съди за отбора, защото не разполагаме с редица контузени, липсва ни най-високо качество отпред. Обикновено правихме промени.

Дори и да е несправедливо, добре е. Нормално е да се задават тези въпроси. Арсенал и Ман Сити ще трябва да отговорят на тези въпроси по-късно. Всички сме там, за да бъдем съдени, мениджър, играчи, така стоят нещата.

Постоянството и стабилността са наш проблем. Има върхове и очевидно има твърде много спадове, това е ясно“, заяви цитираният от БТА Юрген Клоп.

Ливърпул се класира за елиминационната фаза на Шампионската лига и трябва да приеме Наполи в последния си мач от групата утре. Те са втори в група А и могат да си осигурят първото място, като победят италианския отбор с четири или повече гола.

„Не се страхувам или да съм уплашен. Това е трудно предизвикателство, но наистина уважавам това, което правят. Сега нашата ситуация е малко по-трудна от тази на Наполи. Когато си в победна серия, трябва да направиш много, за да останеш на пистата“, добави Клоп.

Централният защитник Ибрахима Конате ще може да играе срещу Наполи, но мачът идва твърде рано за Матип, който има проблем с прасеца.