Капитанът Върджил ван Дайк не е сигурен дали ще бъде част от английския футболен клуб Ливърпул отвъд ерата на Юрген Клоп. Както е известно, германският мениджър обяви на пресконференция в петък, че вече няма енергията да води отбор от Висшата лига и ще напусне след края на сезона.

Ван Дайк е уверен, че неговите колебания няма да попречат на амбициите на Ливърпул за трофеи през тази година. Нидерландецът обаче не е единственият с по-малко от година и половина по договор. Такава е ситуацията още при Мохамед Салах и Трент Алекзандър-Арнолд.

Запитан дали вижда себе си част от следващата ера в Ливърпул, Ван Дайк отговори: "Това е голям въпрос. В момента не мога да отговоря. Клубът има много важна и деликатна задача след Клоп. Това го знае всеки. Няма да бъде никак лесно да заменят не само него, а и неговият треньорски състав. Ще се променят много неща".

"Много ми е любопитно в каква посока ще поеме клубът. Когато науча, тогава ще мисля повече по въпроса", продължи Ван Дайк, цитиран от Sky Sports.

"Засега е ясно само това, че иде краят на ерата на Юрген Клоп, а аз съм част от отбора. Точно заради това не ми се иска да говоря много, тъй като съм концентриран върху представянето ни. Надяваме се да постигнем нещата, за които мечтаем. Вероятно чак тогава ще знам каква е визията на Ливърпул за бъдещето".

Снимка: БГНЕС