Испанският шампион Реал Мадрид е твърдо решен да нанесе мащабен двоен удар на трансферния пазар в рамките на 12 месеца. Двете големи цели на клуба не са тайна за никого - Килиан Мбапе от ПСЖ и Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд.

Договорът на норвежеца позволява той да бъде привлечен срещу 75 милиона евро, но чак от 1 юли 2022 година. Поради тази причина "кралете" ще изчакат, като преди това възнамеряват да постигнат устна договорка с неговия агент Мино Райола.

При Мбапе ситуацията е много по-любопитна, защото договорът му с ПСЖ изтича на 30 юни 2022 година. Затова "принцовете" ще трябва да го продадат през идното лято, защото в противен случай рискуват да го изпуснат без пари.

Вестник "Ас" твърди, че ръководството на Реал вече "обработва" Мбапе. Испанският колос очаква от супернападателя да информира настоящия си клуб, че няма желание да преподписва. В Мадрид се надяват, че натиск от страна на футболиста ще ускори продажбата му.

Силен интерес към Мбапе и Халанд има от едни и същи клубове. Сред тях са Барселона и всички водещи английски отбори. Байерн Мюнхен пък следи внимателно случващото се покрай Халанд и обмисля възможността да го привлече догодина.