Колосите Реал Мадрид и Ювентус са изправени пред сериозни наказания заради участието си в проекта за създаването на Суперлига.

Вестник La Gazzetta dello Sport пише, че ръководството на УЕФА е недоволно от действията на двата клуба и от факта, че за разлика от другите участници в нереализирания засега турнир, те не се отказаха официално от идеята.

Някои членове на изпълнителния комитет на организацията считат, че рекордьорът по трофеи в Шампионската лига и двукратният европейски клубен първенец трябва да бъдат наказани жестоко и да бъдат изгонени от надпреварата през следващия сезон.

В същото време обаче Реал и Юве очевидно имат лоби, защото други членове не са убедени, че наказанието за отцепниците трябва да бъде толкова строго. Обсъждането на горещия казус ще се проведе утре, 23 април.

Както е известно, президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес и босът на Ювентус Андреа Аниели бяха сред основните организатори на Суперлигата. В турнира трябваше да участват още Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Арсенал, Тотнъм, Барселона, Атлетико Мадрид, Интер и Милан.