Бившият защитник на Барселона Жерард Пике обясни коментарите си, че последната победа на Реал Мадрид в Шампионската лига няма да бъде запомнена.

„Това е типичен пример за фраза, извадена от контекста. Мога да обясня това 20 хиляди пъти. Спечелването на Шампионската лига означава много. Не искам да омаловажавам Реал, но има значение как печелите. Петте Шампионски лиги, които Барса спечели, са петте сезона, в които те спечелиха Ла Лига и се отличиха. Последната победа на Реал в Шампионската лига показа, че те не са по-добри от опонентите си в нито един от двубоите или във финала. Тук трябва да изясним. Тяхната победа няма да бъде запомнена заради играта, ще бъде запомнена с други неща, с това колко епична беше“, каза Пике, цитиран от Marca.

Сравнявайки Барселона с Реал Мадрид, Пике каза: „Когато спечелим, ни помнят завинаги, но никой няма да си спомня последната им Шампионска лига.“ През сезон 2021/22 Реал спечели Шампионската лига за 14-и път, побеждавайки Ливърпул във финалния мач (1:0).

Пике игра за Барселона от 2008 до 2022 г. Той е деветкратен шампион на Испания и трикратен носител на Шампионската лига.