Капитанът на Барселона Лионел Меси призна, че е обмислял да напусне клуба през 2013 година, когато срещу него бяха повдигнати обвинения от испанските власти за данъчни измани.

Меси, който е от 13-годишен в клуба и е голмайстор номер 1 в историята на каталунците, бе признат за виновен през 2016 година, че заедно с баща си Хорхе е укрил от имиджови права 4,2 милиона евро от властите в периода между 2007 и 2009 година. За същите нарушения осъдени бяха и други водещи футболисти в Испания - Кристиано Роналдо, Хавиер Масчерано и Марсело.

"По времето, когато се разрази скандалът, мислех да напусна и го обмислях", каза Меси пред радио RAC1.

"Исках да напусна Испания, не конкретно Барселона, защото се чувствах много зле третиран. Нямах никакво желание да стоя повече тук. По това време кризата в Испания се задълбочаваше, а аз бях първата жертва на властите. Затова и ударът по мен бе много тежък. Властите ме използваха, за да покажат и на другите какво ги очаква. Всичко, което ми се случваше тогава, бе много тежко за възприемане", каза още Меси.

Аржентинецът обаче не уточни къде е щял да отиде, ако наистина бе напуснал Барселона: "Истината е, че не получих оферта, защото навярно всички знаеха, че искам да остана в Барса. Сега точно това е целта пред мен и семейството ми".