Барселона - Гранада, мач от 20-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 22.00 часа българско време.


Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Нето, Инаки
Защитници: Пике, Юмтити, Ленгле, Алба, Семедо, Фирпо
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Артур, Видал, Роберто
Нападатели: Меси, Гризман, Фати, Перес
Контузени: Артур, Дембеле, Суарес
Наказан: Де Йонг
Извън групата: Ваг


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите получиха прилив на адреналин след треньорската смяна и със сигурност ще искат да впечатлят новия си треньор Кике Сетиен. Специалистът отдавна минава за "кройфист" и се очаква Барса отново да заложи на познатото си притежание на топката след уволнението на противоречивия Ернесто Валверде.

В 69 мача под ръководството на Валверде Барса загуби само веднъж на своя стадион - с 3:4 от Бетис на Сетиен. Сега Кике вече е в лагера на каталунците и както каза по време на представянето си: "Вчера бяха с кравите на село, а днес тренирам най-добрите футболисти в света".

"Блаугранас" нямат право на грешка след победата на Реал Мадрид, тъй като бяха свалени на второ място и само успехът днес може да ги върне на върха. Гостите са десети в таблицата и могат да бъдат спокойни за своето оцеляване. Именно тази свобода в действията може да им позволи да надскочат себе си в големия за тях мач тази вечер.

Статистиката обаче е безкомпромисна: Гранада загуби последните си 5 гостувания в Ла Лига с обща голова разлика 3:14, а в същото време само Реал Мадрид спря Барселона на "Ноу Камп" (0:0) този сезон в Ла Лига. В останалите 8 шампионатни мача пред своите фенове шампионите биха с обща голова разлика 34:10.

Барселона спечели 15 от последните си 16 мача в Ла Лига у дома, но пък в последните си пет мача във всички турнири регистрира само един успех. В последните шест мача тук между днешните съперници гостите нямат нито една спечелена точка и само веднъж успяха да се разпишат.

Очакваме Лео Меси и компания да се развихрят. Всичко друго освен убедителна домакинска победа може да се приеме за сензация. Издънките на каталунците станаха твърде много този сезон и ние смятаме, че днес те ще бъдат безапелационни.


Резултат: Барселона - Гранада 5:1