Барселона се тресе отвътре, а напрежението в клуба продължава да се покачва след уволнението на треньора Ернесто Валверде и слабите резултати на отбора напоследък. Най-новият скандал в клуба се разбушува заради интервю на Ерик Абидал пред местния вестник "Спорт". В него спортният директор на каталунците и бивш футболист на тима заяви, че под ръководството на Валверде някои играчи не са се напрягали, не са били доволни и не са работили според очакванията, но без да назовава конкретни имена. 

"Много футболисти не бяха доволни и не се трудеха много. Също така имаше проблем с вътрешната комуникация. Връзката "треньор - съблекалня" винаги е била добра, но като бивш футболист мога да видя някои неща. Информирах клуба какво мисля и трябваше да се вземат решения. Започнахме да планираме раздялата с Ернесто още след дербито срещу Реал Мадрид."

След като с тези думи спортният директор на практика обвини футболистите за уволнението на Валверде, Лео Меси не закъсня с реакцията си. Аржентинецът веднага отвърна агресивно и скочи на Абидал в опит да защити своите съотборници.

"Честно казано, не ми е приятно да правя тези неща, но мисля, че всеки трябва да носи отговорност за деянията и решенията си. Футболистите, които излизаме на терена, сме първите, които си даваме сметка, когато нещата не са добре. Отговорниците в спортната управа обаче също трябва да поемат своята отговорност и най-вече да бъдат отговорни за решенията си. Когато (Абидал) говори за футболисти, трябва да се назовават имена, защото, когато не се казват, това включва всички нас. Говорят се неща, които не са верни", нападна Меси в "Инстаграм" в ролята си на капитан на отбора.

Вчера президентът на клуба Хосеп Бартомеу се прибра от пътуване в Брюксел и свика спешна среща, причината за която бе именно интервюто на спортния директор и последвалата реакция от Лео. Целта на Бартомеу бе да успокои ситуацията и да помири враждуващите страни, но през деня се появиха и информации, че Ерик Абидал може да бъде уволнен много скоро. 

Според "Мундо Депортиво" Лео на този етап не е в настроение да прости за директните обвинения, които бившият му съотборник отправи към футболистите. "Марка" пък пише в заглавие за "35-те черни дни на Барса" от началото на 2020-а. Проблемите в клуба не спират, тъй като в последните дни и седмици лос кулес бяха сполетени от провали на терена, доста негативни резултати и разочарования, уволнение на Валверде, контузии на Луис Суарес и Дембеле, а сега и скандал на Меси с директора.

Треньорът Кике Сетиен, който наскоро замени Валверде, опита да нормализира ситуацията на вчерашната пресконференция. "Всички клубове имат проблеми. Не ми се говори за неща, които са извън футбола. Нямам контрол върху тях, аз опитвам да кажа на играчите как да победят Атлетик Билбао в предстоящия мач за Купата на краля. Това е моята работа. Меси се чувства отлично, когато става дума за футбол. За другото не знам, само той може да каже. Няма да навлизам в личното му пространство", каза Сетиен.

За журналистите, запознати детайлно с делата в Барса, не е никаква тайна, че Лео Меси не е никак доволен от цялостната ситуацията в клуба. По този повод каталунският в. "Спорт" пише: "Това е знак за внимание, защото на Меси му писна и Барселона е в сериозна опасност от вътрешен раздор. Бъдещето зависи до голяма степен от начина, по който в клуба ще се справят с това цунами. На заден фон има голям страх, който лети из Барселона. А това е именно клаузата, която позволява на Лео Меси да напусне клуба по всяко време".


Материал на вестник "Тема спорт"