Легендарният бразилски футболист Роналдиньо ще се превърне в главен герой в биографичен филм. Новината бе съобщена лично от носителя на “Златната топка“ за 2005 г., който публикува част от лентата в Туитър и Фейсбук.

Филмът ще разкрие всички подробности от детството на Рони, като ще се акцентира върху първите му стъпки на футболния терен. Лентата е озаглавена „Най-щастливият човек на земята“.

„Първият ми спомен – топката. Топката е моята най-голяма любов. Когато тя е в краката ми, светът просто спира. В такива моменти не мисля за нищо друго. Затова мога да правя неща, които ви се струват невъзможни, по най-лесния начин. Не минава нито ден, в който не си мисля за пълните стадиони. Футболът е моят живот“, разкрива бившата звезда на "Барселона" и "Милан" в трейлъра на биографичния филм, цитиран от "Монитор".

Точно преди една седмица Роналдиньо бе освободен от парагвайския съд след пет месеца задържане заради подправен паспорт. Съдия Густаво Амарила освободи и брат му - Роберто де Асис Морейра. Двамата прекараха един месец в затвора и още четири месеца под домашен арест в хотел в столицата на Парагвай – Асунсион.

„Приключи най-тежкият период от живота ми и искам да благодаря на всички мои фенове за тяхната подкрепа. Никога не съм си представял, че ще попадна в подобна ситуация, но любовта на хората ми помогна страшно много. Затова сега ще ги зарадвам с историята на моя живот в този биографичен филм. През цялата ми кариера съм се опитвал да достигна най-високото ниво и да нося щастие на феновете с моята игра. Да играя футбол, да раздавам автографи и да се снимам с тях, винаги е било нещо специално за мен и няма причина да искам да спра“, сподели Роналдиньо, който отпразнува именно в затвора своя 40-годишен юбилей.