Капитанът на Барселона Лионел Меси ще остане в клуба и след края на договора си, изтичащ на 30 юни 2021 година. Така мисли легендата на "блаугранас" Ривалдо.

"Миналата седмица Меси каза, че ще остане в Барселона до края на договора си. Но аз няма да се изненадам, ако той преподпише и остане по-дълго време. Всичко може да се случи този сезон, в който отборът ще играе под ръководството на новия треньор Роналд Куман, а изборите за президент са през март", заяви Ривалдо.

"Меси разкритикува настоящия президент Бартомеу и ако бъде избран нов президент през март, навярно Лео ще реши да остане. Меси има своя живот в града и семейството му се наслаждава на живота там, а феновете го обичат. Това са причините да остане и навярно с един нов президент, който разбира нуждите на Меси, той ще бъде убеден да остане и да преподпише."

"Лео обича Барселона и в наши дни играчите са достатъчно добре подготвени физически, за да продължат кариерите си на високо ниво. Виждам Меси в Барса до 38 години. Нямам съмнение в неговата отдаденост към клуба, той ще дава най-доброто от себе си за клуба, който обича. Сигурен съм, че отново ще прави разликата", добави кариоката.