Халф-бекът на Барселона Сержи Роберто изрази оптимизъм, че капитанът Лионел Меси може да остане в клуба и след края на сезона.

Шесткратният носител на Златната топка искаше да напусне като свободен агент, но не получи "зелена светлина" и остава до края на контракта си.

"Надявам се, че с времето той ще започне да се чувства по-добре и ние ще можем да разчитаме на него в завоюването на трофеи", коментира Роберто пред ARA.

"В края на краищата това е като да се разделиш със съпругата си или най-добрия си приятел. Това са сложни процеси. Сега всичко зависи от нас, неговите съотборници, за да го накараме да се чувства желан."

"Не знаех нищо за желанието му да си тръгне. И когато новината се появи в медиите, аз не можех да повярвам, че той не иска да остане при нас. Искаше ми се да не беше ставало така. С него ние сме по-силни и аз се радвам, че той остава."

"Лео каза, че остава само за още една година, но ако играем добре и печелим трофеи, кой знае?.. Той може и да промени решението си. Лео е тук от 20 години и дава всичко от себе си за клуба", добави Роберто.