Пристигането на Маурисио Почетино в ПСЖ носи много послания от страна на собствениците на френския шампион Qatar Sports Investments (QSI). Едно от тях е, че се прави последен опит за привличането на играча, за когото президентът на клуба Насер Ал-Келайфи жадува откакто се зае с проекта си. А именно талисманът на Барселона Лионел Меси.

Неймар постоянно говори колко иска да се събере с бившия си съотборник в състава на каталунците, но Лео не е единственият аржентински сънародник, когото Почетино би искал да прибави към състава си през лятото на 2021-ва.

Според Canal Plus France, Почетино няма да се откаже от преследването на Агуеро, чийто договор с Манчестър Сити изтича след няколко месеца. Спортният директор на ПСЖ Леонардо вече е информиран от треньора, че Кун е приоритет, тъй като преговорите му за нов контракт на "Етихад" изглеждат в застой.

32-годишният играч пасва по-добре на стила на Почетино от сегашните опции Мауро Икарди и Мойзе Кийн, които играят повече в зона, докато бившият мениджър на Тотнъм предпочита по-свободна и разнообразна атака с нападатели, които си разменят позициите.

Ако обаче ПСЖ осигури мечтания тандем на Почетино, клубът от Лига 1 ще бъде принуден да направи съкращения другаде.

Наскоро парижани отчетоха загуби в размер на над 100 млн. евро, а ръководството на вицешампиона на Европа планира да намали заплатите на звездите си в отговор на последиците от пандемията от коронавирус.

Отделно счетоводството трябва да отговаря и на изискванията на финансовия феърплей. Неймар и Килиан Мбапе са кандидатите да изиграят основна роля в актуализирането на бюджета по две причини - скъпи са и могат да бъдат продадени за много пари, а отделно са и най-добре платените в отбора.

Предвид желанието на Неймар да се събере отново с Меси и успеха, който двамата споделяха в Барселона, може да се окаже, че световният шампион Мбапе ще е този, който ще си тръгне от Париж. Реал Мадрид отдавна търси път към сърцето на нападателя и ПСЖ може да спечели рекордна трансферна сума за 22-годишната си звезда. Мбапе все още не е постигнал договорка за нов контракт, а настоящият му изтича след по-малко от година и половина.

Ветеранът на Реал Серхио Рамос може да влезе в уравнението. Капитанът на "кралете" също е в задънена улица и ще бъде на разположение безплатно това лято, ако не поднови договора си на "Бернабеу". Въпреки че Рамос ще е свободен агент, от Реал Мадрид биха могли да трасират преминаването на испанския национал в ПСЖ, ако французите покажат готовност да изслушат офертата за Мбапе.

Засега неизвестните са много, но нека допуснем, че ПСЖ успее да вземе Меси и Агуеро. А сега си представете двамата на терена с Неймар и Ди Мария. Не бихте ли искали да видите това?

Материал на webcafe.bg