Трансферната сага с Лео Меси е сред най-обсъжданите теми в света на футбола в последните месеци.

Шесткратният носител на Златната топка има договор с Барселона до края на сезона и бъдеще му изглежда неясно. Сериозен интерес към аржентинския гений проявяват Манчестър Сити и ПСЖ, които са готови да го позлатят.

И спекулациите, които пращат Меси в Париж, стават все по-сериозни преди битката между Барса и френския гранд от 1/8-финалите на Шампионска лига. Първият мач ще се състои на 16 февруари на "Камп Ноу".

"Надявам се да дойде при нас. Шансът е голям. Нужно е да запазим спокойствие", заяви пред Canal + халфът на ПСЖ Анхел Ди Мария, който е съотборник с Меси в националния отбор на Аржентина.

Изказването му отприщи мигновена реакция от треньора на Барселона Роналд Куман. "Това е неуважително", отсече нидерландският специалист. "Грешно е да се говори така, Меси е наш играч. Освен това имаме мач точно с ПСЖ в Шампионска лига и те само повишават напрежението", добави Куман.

В същото време Меси не спира да блести на терена. При победата с 5:3 над Гранада в 1/4-финален мач за Купата на Краля, той направи своята асистенция №300 в кариерата си. 259 оттях са за Барса, 41 за Аржентина.

Каталунците се класираха драматично за следващата фаза, след като до 88-ата минута изоставаха с 0:2, но пратиха мача в продължения, където бяха безапелационни. "Това може да е повратна точка на сезона ни и да промени атмосферата в отбора", каза Куман след шоуто на стадион "Лос Карменес".

"Това е пътят, по който трябва да вървим. Работихме здраво, отборът започва да вярва в себе си. Много съм горд, защото тази победа дойде в много важен момент от сезона. Стана вълнуващ мач. Имахме проблеми в защита, но подчертавам характера на отбора, който успя да превъзмогне целия лош късмет, който ни преследваше", каза още треньорът на Барса.

"В нито един момент не наведохме глави. Нямахме късмет в началото, но след това направихме всичко възможно, за да спечелим. Това е заслужен успех заради това, че показахме, че знаем как да се борим. Успяхме да защитим преднината си и заслужено стигнахме до успеха", завърши Куман.