Луис Суарес разкри, че си е тръгнал от Барселона, тъй като на "Ноу Камп" са го смятали за "твърде стар, за да играе в топ отбор".

През лятото уругваецът премина в Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" са лидери в Ла Лига, а Суарес и Лионел Меси оглавяват голмайсторската листа с по 16 попадения, докато Барса се мъдри на четвъртата позиция, с осем точки и мач повече от лидера Атлетико.

"Това, което наистина ме подразни, бе, когато ми казаха, че съм твърде стар и че не мога повече да играя на най-високо ниво, че вече не мога да водя атаката на велик отбор. Това не ми хареса изобщо - каза цитираният от webcafe.bg Суарес пред "France Football".

"Ако не бях направил нищо в клуб като Барса за три или четири сезона, бих разбрал. Но всяка година в Барса вкарвах по над 20 гола. Винаги съм имал най-добрите показатели след Лео Меси. Днес се вижда отлично, че не е лесно да се играе за Барса... Много играчи, които бяха привлечени, не успяват да играят на нивото, което се очаква от тях. Аз играех там в продължение на шест години, и то на нивото, което се очакваше от мен."

"Обстоятелствата в Барса се промениха; клубът се нуждаеше от промени. И аз го разбрах. Единственото, което не ми хареса, бе начинът, по който се случи всичко. Мисля, че заслужавам някакво уважение. Нямаше как да взема друго решение. Усетих, че вече няма да разчитат на мен, затова реших да им покажа, че все още го мога. Затова и идеята да отида в Атлетико - клуб, който знам, че ще бори за трофеи, ми хареса толкова много", добави Луис.

С Барса Суарес стана четири пъти шампион на Испания, като веднъж спечели и трофея от Шампионската лига. Уругваецът изигра 283 мача за каталунците, отбелязвайки 195 гола и давайки още 113 асистенции.