Барселона излъга с 1:0 Динамо в Киев и записа изключително важна победа в среща от група "Е" на Шампионската лига. Единственото попадение в мача заби Фати в 70-ата минута.

Този успех е първи за Сержи Бархуан, който замени Роналд Куман начело на клуба. Преди дни Сержи се издъни при шампионатното равенство с Алавес 1:1 на "Камп Ноу", но сега зарадва феновете на "каталунците".

С този успех Барса се изкачи до второто място в групата с 6 точки, лидер е Байерн Мюнхен с 12 пункта, трети е Бенфика с 4 точки, а Динамо е на дъното само с едно равенство от четири срещи.

Гостите търсеха повече победата, създадоха половин дузина чисти голови положения и в крайна сметка заслужено си взеха трите точки. 

Така в тази група Байерн е изявен и недостижим лидер, а за второто място ще спорят Барса и Бенфика.


Барса започна атакуващо мача и още в началото можеше да вкара. В 5-ата миута звездата на "каталунците" Мемфис Депай се озова на чиста позиция, но изпусна да опъне мрежата на украинците.

Последва и пропуск на Жорди Алба. Гостите бяха господари на терена през тези първоначални минути, но така и не успяха да поведат в резултата.

В 23-ата минута Серхио Бускетс стреля мощно от далечно разстояние, но в аут. Тези положения стреснаха домакините и те успяха да изнесат играта в по-редни позиции.

В 25-ата минута Микола Шапаренко се освободи от защитата на Барса, но стреля неточно, а малко по-късно с пропуск се отчете и Карлос Де Пеня, който не успя да преодолее Марк-Андре тер Стеген.

До края на полувремето двата отбора си размениха по един шанс. Шапаренко изпусна за Динамо, а Ленгле уцели гредата на домакините.

Барса продължи с мощните атаки и през второто полувреме, но на три пъти Ленгле нямаше шанс за гол. След час игра и Динамо пропусна да вкара.

В 63-ата минута Барса спечели дузпа, но ВАР се намеси и отмени това решение. Логичното се случи в 70-ата минута, когато топката попадна във Фати и той опъна мрежата на Динамо за 0:1.

Домакините реагираха веднага и притиснаха здраво Барса, но нямаха шанс за гол и така "каталунците" си взеха победата и трите точки.

Динамо Киев - Барселона 0:1

Голмайстор: Фати (70)

Динамо Киев: Бушчан, Кеджиора, Забарний, Сирота, Караваев, Сидорчук, Шапаренко, Циганков, Буялский, Де Пеня, Гармаш

Барселона: Тер Стеген, Мингеса, Гарсия, Лангле, Алба, Френки де Йонг, Бускетс, Гонсалес, Гави, Депай, Фати