Ударното начало за Филипе Коутиньо в Астън Вила зарадва всички шефове в Барселона, пише вестник "Спорт". Кариоката изригна с три попадения и две асистенции в първите си пет мача за бирмингамци, вдигайки видимо нивото на отбора.

Сега на стадион "Ноу Камп" се надяват, че ще успеят да измъкнат 40 милиона евро за най-скъпата (140 милиона евро без бонусите, платени на Ливърпул) покупка в историята си. Това е сумата, заложена в клаузата за закупуването му.

Пратеният под наем на Острова техничар така и не демонстрира постоянството, което се очакваше от него при "блаугранас". Дълго време Барса търсеше клуб, който да го закупи за постоянно за висока сума, но удряше на камък.

Истината е, че в Барса изобщо не са очаквали допреди седмици, че Астън Вила ще е готов да плати въпросните 40 милиона евро за Филипе през лятото. Но ако бразилецът продължава да играе така, клубът от втория по големина английски град моментално ще активира клаузата за закупуване.

В Барса пък щяха да бъдат доволни и на 25 милиона евро, уточнява още каталунското издание. Така отличната форма на Коутиньо ще позапълни и празната каса на Барса...