Легендата на Барселона Карлес Решак е един от онези, които със сигурност са приели много тежко сензационната и принудителна раздяла с Лионел Меси миналато лято.

Нововъведеният таван на заплатите в Ла Лига върза ръцете на каталунците и те не успяха да впишат новия договор на Лео, който за капак напусна в посока ПСЖ като свободен агент. Така Барса не взе и 1 евро за него, а пропуснатите полза ще бъдат в размер на стотици милиони евро.

Бившият играч, асистент на Йохан Кройф, треньор и съветник на "блаугранас" Решак е в ролята на скаут, когато Меси е забелязан от Барса. Именно Карлес лети до Росарио, за да уреди дребния аржентинец за "Ноу Камп".

"Все още не знаем истината за напускането на Меси и аз съм сигурен, че тя ще изплува навреме. Много бих искал той да беше останал в Барселона и да прекрати кариерата си там. Той изгря като звезда в Барса и трябваше да завърши кариерата си в клуба. Сега заслужава да спечели световното в Катар и да се откаже", каза Решак пред Super Radio Deportivo в родината на Бълхата.

"Меси страда в ПСЖ. Те не играят като отбор и печелят заради индивидуалните изяви на Меси, Неймар и Мбапе. ПСЖ не е вълнуващ отбор и не играят красиво. Няма я идентичността. Меси е длъжен да се върне в Барселона и да заема роля, която той иска. Ще се радвам да го видя отново в Барселона. Неговият футболен живот трябва да завърши там. Има Барса преди Меси и Барса след Меси", добави легендата.