Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес предположи, че футболистите му са можели да дават повече от себе си преди да обяви раздялата си с клуба през януари, което по-късно се промени.

След победата на тима над Валенсия с 4:2 в понеделник вечер в мач от 33-ия кръг на първенството на Испания, специалистът каза, че отново се чувства добре от ситуацията.

Барселона заема второ място във временното класиране в Ла Лига със 73 точки, на 11 зад лидера Реал Мадрид и на 2 пред третия Жирона след 33 изминали кръга.

"Много съм добре. Обясних нормално и онзи ден. През януари се почувствах отговорен за лошите резултати и реших, че най-доброто е да се оттегля. Но после видях увереността на президента, на Деко, на целия клуб и особено на футболистите, което беше феноменално", коментира Шави.

"Поставям Барселона над всичко. Има много емоции, но ние в Каталуния сме такива. Понякога се справяме добре, а понякога разваляме нещата. Почувствах подкрепата на клуба, Дего и играчите", повтори наставникът на каталунския гранд.

"Изискваме много от футболистите. Това е част от историята на клуба. Решението ми да обявя, че си тръгвам беше повече от това да предизвикам реакция. Може би играчите можеха да дават повече от себе си. Мисля, че при срещите с Реал Мадрид заслужавахме повече", продължи Шави Ернандес на пресконференцията след двубоя с Валенсия снощи.