Все още актуалният собственик на Левски Спас Русев обяви в обширно интервю пред "Събуди се" по Нова Телевизия и разкри подробности около бъдещето на клуба. Той обяви, че дълго време е убеждавал Васил Божков да се заеме със "сините" и така потвърди новината на Gol.bg, който първи съобщи, че бившият бос на ЦСКА ще влезе в управлението.

Той също така каза, че няма други варианти за шеф на клуба, но все пак запази и дискретност по директните въпроси и уточни, че всичко ще се реши на Общото събрание. Освен това обяви, че няма опасност от фалит на Левски и в същото време каза, че феновете могат да очакват нелоши новини.

В края на своето изказване той изрази надежда да бъде запомнен с добро от феновете. 

“Имайте малко търпение до месец март и тогава ще се разбере какво става с акциите. Искам да ви уверя, че се подхожда възможно най-отговорно да се намери оптималното решение, което би дало възможност на клуба да се развива в посока, в която са очакванията на всички привърженици на обществото”

„Интересът е много голям. Клубът е подложен на невиждан натиск от медиите, но имайте малко търпение. Надявам се, че ще чуете нелоши новини”.

„Господин Божков може да назначи Павел Колев в някоя от неговите структори, това може и да е станало. В Левски Павел Колев бе назначен за изпълнителен директор от мен. Поне такъв е устава от клуба в който изпълнителният директор се учреждава от Надзорния съвет на който аз все още съм председател. Аз разписах решението на Надзорния съвет за избор на нов Управителен съвет и след това подписах и решението чрез което той се утвърждава като изпълнителен директор”.

„Аз не казвам, че той не се е срещнал с г-н Божков, а казвам каква е фактологията. Факт е обаче, че той е изпълнителен директор на Левски София в момента. Много би ми се искало г-н Божков да бъде новият акционер в Левски. Аз съм го канил и убеждавал още от първия ден в който съм в Левски той да се присъедини и да помогне на клуба”.

„Познавам се добре с него и това е един процес, който продължи две години и половина. За да бъде той убеден. От кого? От самия себе си. Убеждаването не става така. Когато взимаш едно решение, тогава то е съвкупност от много елементи и от факти”.

„Аз много се надявам, че той ще поеме отбора. С никой не разговаряме за този технически детайл – кой как и защо ще придобие някакви акции. Разговаряли сме какво трябва да се направи, така че клубът трябва да бъде не само финансово стабилен, но да има и надграждане. В българския футбол проблемите са, че няма надграждане. Има пикове, но няма надграждане.

„На 6-и март ще се говори за новия Надзорен съвет, който се надявам да бъде избран и той трябва да бъде гласуван от новите акционери. Нямам представа от къде и по какъв начин излезе историята за Христо Йовов. Ако това, което се тиражира по медиите, че Христо Йовов, Димитър Иванков и Даниел Боримиров са собственици на клуба и същевременно те са изпълнителен директор, треньор на школата и треньор на вратарите и не се справят, но тогава кой ги уволнява след това? Това е нелогично”.

„За повече от две години не съм чул някой кандидат да иска да придобие моите акции. Дали ще има нов собственик или не, ще се разбере на 6-и март. Ангажиментите ми в последно време не ми дават възможност да отделям на клуба това време, което би трябвало, така че ако има удачен вариант в който клубът да бъде поет от човек, който има визия, стратегия и желание, да, бих си тръгнал”.

„Идеята на бившите собственици на Левски беше доста добра. И тя беше ВИВАКОМ да придобие част от акциите на клуба. Защото по този начин щеше да стане брак на много сериозна компания с много сериозни приходи и да се работи с един от най-сериозните брандове на страната. Това не беше лоша идея и щеше да даде много добра финансова стабилност на клуба. За съжаление тази идея не бе одобрена от някои, от акционерите на ВИВАКОМ. Имаме такива от Австрия, от САЩ. И поради тази причина аз останах в клуба като физическо лице”.

„Никой досега не си е позволявал от управлението на страната да ми казва какво да правя с клуба и т.н. Лични пари давам, това е неизбежно. В определен период може задълженията да са били 30 милиона. Това, което искам да кажа е, че ако всички клубове си публикуват задълженията и отчетите Левски няма да е на първо място като най-задлъжнял клуб”.

„При датата на прехвърлянето на собствеността задълженията ще бъдат може би по-малко от половината на това, което се тиражира. Между 15 и 16 милиона лева. Ще опростя парите, които съм дал като заем на клуба, То друга формула във футбола няма. Това съм го казвал много пъти. Категорично няма опасност за фалит на Левски, категоричен съм тук”.

„Аз вярвам в това, че не трябва да се мълчи. Трябва да се говори и трябва да се казва истината. Зная, че за престоя ми в Левски не съм бил перфектният председател на Надзорния съвет, но повярвайте ми, аз съм правил всичко възможно да дам всичко от себе си”.

„Дали се страхувам да изляза от Левски с лош имидж? За това съм си дал сметка още от самото влизане. Много трудно се излиза с позитивен имидж”.

„Надявам се да не ме запомнят с лошо, само това искам”, каза още Спас Русев.