Крилото на Левски Пау­линьо се намира в силна фор­ма. Той игра на високо ниво в последния кръг срещу Черно море, вкара и един от голове­те за победата с 4:0. От началото на кампанията 26-годишният бразилец е бил ти­туляр във всичките 13 двубоя на тима - 9 за първенство и 4 за Лига Европа, като в тях е отбелязал 5 попадения.

"Мисля, че работим добре и сме на верния път. Тази седмица продължаваме да се трудим сериозно, за да сме подготве­ни за следващия ни мач. Благо­даря на Господ, че спечелихме срещу Черно море и вървим напред. Сега наред е Славия. Очаквам сложен мач, трудни са тези мачове. Когато изле­зем срещу тях, винаги е ком­плицирано и трябва да бъдем напълно концентрирани. Трябва да работим добре и след това да вземем победата", заяви Паулиньо, цитиран от "Тема спорт".

"Щастлив съм с моите по­стижения. Надявам се да продължавам в същия дух с представянето си в Левски. Искам да помагам с моите го­лове и асистенции. Смениха се доста наставници в перио­да, в който съм тук. Треньорът, който имаме сега, е мно­го добър. Той много настоява на дисциплината. Говоря и за тази на терена. Всеки трябва да знае какво се изисква от него. Аз мисля, че всичко сега е много добре. Ние работим точно за това - да се борим за титла и купа. Надявам се в края на сезона ние да имаме най-много точки и да сме пър­ви. Трудя се, за да постигнем максималните цели, да спече­лим шампионата. Не мисля за никакви трансфери, а за по­стиженията в Левски, които са най-важни", допълни той.

"Ние сме отбор, в който българите и чужденците ко­муникираме отлично, няма никакви проблеми. Най-добри­те приятели са ми Нашименто, Нуно Рейш и дошлият наскоро аржентинец Франко Мазурек. Цялата група е мно­го сплотена. Решението на клуба за уроци по български е много важно и добро. Смя­там, че доста ни помага за комуникацията извън терена, тази с останалите българи. Добра работа от страна на Левски е, че имаме възмож­ност да учим езика", каза бра­зилецът.