Ръководството на Левски ще започне преговори за прив­личането на централния за­щитник на Ботев Пловдив Кристиан Димитров. Нацио­налът е силно желан от тре­ньора на сините Петър Хуб­чев. Бранителят пасва отлич­но на концепцията на клуба от "Герена" да залагат все по­вече на български футболи­сти, при това млади.

През този сезон 22-годишният Димитров има 13 шампионатни мача за канарчета­та. Освен това той игра и в четири от евроквалификациите на националния отбор, като успя да отбележи един гол. През миналия сезон Кри­стиан се утвърди в Ботев, ка­то бе на терена в 31 срещи за първенство, в които вкара 4 попадения.

В момента Ботев се нами­ра на незавидна позиция -предпоследен е в първенство­то. През зимата обаче клубът ще е склонен на продажба, за­щото са му необходими свежи средства, които да бъдат ин­вестирани в строителството на стадион "Христо Бо­тев". Това е една от причини­те, поради която жълто-черните могат да се съгласят на трансфер на звездата си, при това в друг български клуб.

От "Герена" не криеха и ап­етитите си за друг от асове­те на канарчетата - Тодор Неделев. Халфът обаче не­веднъж е заявявал, че желание­то му е в България да играе единствено в Ботев Пловдив и би сменил жълто-черните за друг наш клуб само ако кана­рите не го искат.

Спортният директор на Левски Ивайло Петков вече заяви, че клубът работи по зимната селекция. Същото потвърди и изпълнителният шеф Павел Колев, който раз­кри, че най-голяма нужда от­борът има от изпълнители в средата на терена. Затова няма да се щадят средства за привличането на класен халф по време на зимната пауза.

В момента Левски оглежда чуж­дия пазар. Сините имат набе­лязани играчи за този пост от западноевропейски първенства, като изявите им се следят на живо. От "Герена" държат под око шампионатите и на Скандинавския полуос­тров, които приключват до края на годината. Причината е, че доста от играчите на север стават свободни аген­ти през януари.