Билетите за сектор "А" на националния стадион "Васил Левски", където ще бъдат настанени привърженици на "Левски" по време на дербито с ЦСКА от Първа футболна лига на 15 февруари, са разпродадени.

"Сините" отварят допълнителен сектор със 700 места за своите фенове.

Междувременно от клуба разкриха за bTV, че са продали рекорден брой абонаментни карти за последните 10 сезона.

Завишеният интерес на феновете идва дни, след като беше обявено, че бъдещето на клуба е неясно след последните събития около задържания в Дубай собственик на основния спонсор на "сините" - Васил Божков.

"Към този момент за сезон 2019/2020 са продадени над 1600 карти, което е своеобразен рекорд за клуба за последните 10-ина сезона. Надявам се да доближим цифрите, статистиките от дрийм тийма на Станимир Стоилов", заяви Милен Желев – мениджър продажби в тима.

Спрямо миналия сезон по това време, продажбите са скочили с над 1/3-а, а опашките в магазина на "Левски" не спират.

"Всеки левскар трябва да притежава абонаментна карта, защото това е най-интелигентният начин да подкрепят своя клуб в тези смутни времена. Така те демонстрират своята любов към клуба, своята привързаност, показват, че на тях им пука какво се случва във футболния клуб без значение от политическата обстановка в страната. Има много хора от чужбина, от провинцията, които нямат възможност да присъстват на всяка среща, но въпреки това искат да вземат своята абонаментна карта", допълва Желев.

Един от тези привърженици е Георги. Разделен между България и чужбина, той и приятелите му избират да подкрепят клуба, въпреки че не винаги могат да са на стадиона.

"Клубът има някакви затруднения – ние по какъв начин може да го подкрепим? Това е начинът, по който да усети клубът нашата подкрепа", казва той.

Чрез кампанията "Пролет 2020", в "Левски" се надяват да продадат общо 2020 карти до края на пролетния полусезон. Онлайн закупуването на карти е предвидено за следващия стадион, а от клуба обмислят и други варианти, чрез които хората в чужбина да могат да помогнат.

"Не го правим просто, за да покрием някакви разходи, правим го заради "Левски", заради нашите дядовци, заради нашите деца!".